2017 SM/RM Upplands-Väsby (Stockholm)

Tävlingsåret är nu över! Redan på torsdagkväll började piloter starta upp sina helikoptrar för att träna inför SM 2017. Arrangemanget anordnade VMF-klubben i Stockholm. På fältet hade 3 st hovringsrutor målats upp, den i mitten var ”tävlingsrutan” och av någon anledning ville alla flyga på den =) 

Kö ut till flightline

Att kolla på andra piloter flyga kan ge lika mycket erfarenhet istället för att flyga själv!

På fredagen var det fullt på alla rutor och vädret var kannon. Helt vindstilla och solen hälsade även på! Många swipade på sina appar för att göra en prognos inför lördagens tävling och det såg ut att hålla sig. 

Lördagen bjöd på en disig morgon men enstaka regnskurar som varade i 5 min.  Först ut var Populär-piloterna följt av Sport flygarna. Det vindstilla vädret höll i sig hela dagen och även om det ibland duggade på fältet villa alla flyga. Man föredrog säkert lite dugg istället för storm & solsken!  

Thomas med sin JR Sylphide 90 (och paddelstång)

Alla flygningar på lördagen kunde genomföras enligt tidsplanen med väldigt få flygincidender! Eftersom prognosen sa att det skulle blåsa rätt mycket på söndag, valde populärpiloterna att flyga sin 4:e omgång på lördagen istället. 

 

Domarna i FAI-F3C

Johan hovrar den nya Align 760 F3C helikoptern

Vi fick även besök av våra grannar i Finland som ställde upp på tävling. En deltog i F3C och den andra i Sport. Båda gav en riktig match och det märktes att dom trivdes i Sverige.

Juho från Finland hovrar i F3C

Efter decennier av frånvaro i F3C kom även en bekant tillbaka i hovringsrutan, Niklas från Skåne visade att även han kommer ihåg hur man hovrar! Vi hoppas Niklas kan ta med sig flera från ”söder” till nästa år!

Niklas med sin SAB

På Söndagen blåste det precis som prognosen sa. Sidvind i nacken på ca 5 m/s gav F3C och Sport flygarna mycket att jobba för. Dagen slutade utan dramatik förutom att några hade problem med Autorotationen. 

Resultaten från tävlingen hittar ni HÄR

Ett stort grattis till alla deltagare!

Prisbordet

Dom flesta deltagarna hamnade på bild också!