2018 UT3 Bro,Stockholm

Sommarvärmen höll i sig även under den 3:e uttagningstävlingen, UT3. Arrangör var Busy Bee MRK som ligger utanför BRO (Stockholm). Detta var första gången Busy Bee MFK arrangerade en F3C tävling men självklart blev det en succé! 

Breifing

Piloter började anlända redan på fredag eftermiddag för uppvärmning och träning. Det blåste ca 5-7 ms och mest sidvind i ansiktet! Detta var ju minst sagt en utmaning för många och de flesta vet så är autorotationen i F3C lite mer kritiskt när vinden ligger i denna riktning! 

Domarna är redo!

 

Tävlingen drog igång utan problem. Vädret på lördagen var mycket bättre trotts att det ibland kom några kastvindar! Arrangörerna bjöd även på lunch och kaffe! Så det var spring både i depån samt ”kiosken”!

Sekreteriatet och kiosken

Något som är värt att nämna är att alla piloters autorotationer har blivit mycket bättre. Nu menar jag inte att domarna sätter 10 poängare, utan att man ser att modellen autoroterar ner på ett säkert sätt. Detta är förstås mycket roligt att de. För i F3C är det alltid den sista manövern som kan ställa till problem i onödan!

Poäng, poäng, mera poäng!

Söndagen bjöd också på fint väder! Dock lite blåsigare än lördag. Men alla piloter lyckades utan problem skapa nya möjligheter och förbättringar.  Prisutdelning var i sin ordning efter lunch och därefter blev det lite fri-flygning och skoj! Bl.a en drönare som tog lite snygga kort! 

Resultaten hittar ni HÄR

 

Fler bilder: