Teori R/C Heli

Hej alla glada helikopter piloter. Om ni vill prova på att tävla, eller smyga igång ert tävlande, har ni kommit rätt.

Det finns två klasser F3C och F3N.
Om man skall jämföra dessa två klasser så riktar sig F3C mer mot precision
kanske kan jämföras med (konståkning) medan F3N är mer likt 3D fast med specifika program, kanske kan jämföras med (Puckelpist)

Om ni vill komma igång med tävlande eller vill veta mer så finns programmen här
under reglemente. Sedan kan ni göra ett inlägg på Facebook under F3C/F3N Sverige och eller kontakta oss. Vi finns under fliken kontakter.

Din Helikopter
Det går bra att tävla med den helikopter du har och kör med, se bara till att du kan köra ett helt program. Funkar fint med de inställningar du har. Sedan kan man justera inställningarna utifrån den klass man väljer att specialisera sig på ”F3C/F3N”


Tävlingsdagen
Om det är din första tävling kommer vi att försöka utse en fadder, som kommer vara med dig under hela tävlingsdagen. Vi kommer också se till att du trivs och tycker det är roligt.
Det finns inget mer spännande än att se sina egna resultat, så att man kan träna mer till nästa gång och bli bättre. Man tävlar lite mot sig själv. Det viktigaste är att ha roligt. Läs mer om tävlingen här!

Mer information
Det kommer komma mer information under tekniksidan, här kommer det finnas olika tips
och trix samt lite att tänka på om man vill fördjupa sig. Det viktigaste är att ha skoj och komma iväg på tävling, kan vara lätt hänt att fastna i tuning, trix och fix sidan av denna hobby, som också är roligt.