2016 UT1 Upplands-Väsby (Stockholm)

alla

8 glada deltagare!

Årets första UT tävling arrangerades i Upplands-Väsby, Stockholm i början av Juni. Redan på fredag började piloter från hela landet dyka upp. Vädret var varmt och behagligt. Många började ”flyga in sig” på det nya fältet direkt.

Jag tänkte förklara precis vad jag skrev ovan. Alla piloter flyger oftast på ”hemmafältet” och har lärt känna och orientera sin modell runt omkring. Det kan finnas träd, skog, hus osv som används som riktlinjer för att flyga F3C. (Vi vet alla hur viktigt det är att komma rätt in, innan manövern börjar)

 

20160604_091944

En extra träningsruta målades upp

Detta brukar lösa sig själv när man är hemma. Men på ”bortaplan” finns det nya träd och vindar att lära känna. Därför brukar man säga att alla borde ”flyga in sig” på det nya fältet för att prestera lika bra som hemma. Vissa har inga problem alls med att byta bana, medans andra behöver några flights.

as

Anders samlar sig inför omgång 3

Det såg ut att bli en riktigt fin helg också! En av deltagarna hade nämligen ”lovat” detta genom sin Väder-App till hjälp. Så blev det inte riktigt! Vi hade det skapligt varmt på fältet, men det blåste kalla vindar i ansiktet hela tävlingen. Det uppskattas att vinden låg på mellan 4-6 m/s hela helgen. Tråkigt var det också att vinden hur bestämma sig att skifta riktigt under en tävlingsomgång. Detta är aldrig kul, då de kan påverka piloten.

ulf

Ulf’s Quest 800 med Staysee helkropp

För många deltagare var detta första gången de tävlade i de ”nya Sport-programmet”. En stark insats gjordes av Anders ”Stålis” från Uppsala! Det var mycket jämnt i Sport-klassen där placeringarna skiftades runt efter varje omgång. Det märkes tydligt att nerverna tagit över många deltagare! Applåder utdelades varje gång Sport-Piloterna utförde sin Autorotation. Pga. vindens riktning, var det inte de lättaste att komma ner hel med sin helikopter. Som tur var så klarade alla maskiner sig under hela tävlingen!

ps

Petter’s CY Rave 700 under hovring

Trotts vädrets hårda vindar så var det en lyckad tävling. Landslagspoäng delades ut till Johannes, Petter och Karl-Johan. Resultaten kan ni läsa här. Vi fick även besök av nya piloter som var intresserade av F3C som vi hoppas se mer av i framtiden!

heli gräs

Växer det ogräs på fältet?