2018 SM/RM Karlstad

SM arrangerades lite senare detta år än vad de brukar. Efter den varma sommaren med minimalt med regn och uttorkade gräsmattor, kanske det var bra att alla top piloter i Sverige träffades den 7-9 September i Grums (Karlstad). Gräset hade nu fått lite mera regnvatten i sig och var betydligt grönare än vad vi sett under hela sommaren.

Prognosen såg inte så bra ut i mitten av  veckan. YR och SMHI apparna visade just på regn. Så långt bak jag kunde se har ett SM aldrig ställts in pga. väder. Det har alltid gått att genomföra minst 1 omgång på dessa tävlingar. Skulle det misslyckas i år? Nejdå, 4 omgångar i samtliga 3 klasser genomfördes i relativt bra väder (stundtals perfekt väder).

Eftersom det småregnade på morgonen hölls en Domarkurs av vår Grenspecialist Petter. Denna genomgången var tydligt uppskattad eftersom man kunde se att domarna fick helt andra metoder att kunna döma. Det är alltid roligt att få andras synpunkter då F3C är en bedömningssport.

Ett kortare möte med domarkurs

Tuffa domare!

Först ut var de 5 deltagare i Populärklassen. Det syntes redan vi första lyftet att alla har tränat inför årets sista tävling! Der var heller ingen i Populär som råkade ut för någon olycka vilket alltid är bra! 

Sedan var det sportdeltagarnas tur att visa upp sina färdigheter. Sportprogrammet är mycket likt F3C med undantaget att alla manövrar innehåller mindre del-moment. Ni kan själva jämföra om ni kikar under reglementet. 

Thomas och sin SAB

Runt lunchtid var det F3C piloternas tur! Arrangörerna hade även kunnat få ihop 5 domare till denna klassen vilket inte är enkelt idag! Mycket bra jobbat! Tyvärr inträffade en liten hård landning för en deltagare under Auto-rotationen. Men andra piloter var  mycket snabba med att anmäla sig som mekaniker för att hjälpa till med skruvandet. Och kul var detta eftersom modellen var redo för flygning i omgång 2!

Johannes med sin JR/DFA – eller vad dom nu heter =)

På lördagskvällen hade arrangören bokat bord på en gemensam restaurang där vi alla mättade våra magar inför söndagens sista flygningar. Ingen dramatik inträffade och alla flög på som vanligt!

Prisutdelning samt teamfoto blev det också! Vi ser alla fram emot nästa år!

Alla resultat finns ni HÄR!

 

Alla deltagare på SM 2918